2021. június 29., 15:37

Orbán Viktor, Matteo Salvini és Ferenc pápa arcképét is megtaposták egy olaszországi melegfelvonuláson

Mások mellett a magyar miniszterelnök, az olasz politikus és a Szentatya portréját is megtaposták egy bologna-i Pride-parádén, számolt be róla a HírTV.

melegfelvonulás
Fotó: Facebook

A hétvégén több olasz nagyvárosban is tartottak hasonló felvonulást. Az egyenlőséget és toleranciát hirdető vasárnapi felvonulásokon történtek miatt olasz konzervatív politikusok is megdöbbenésüknek adtak hangot. 

A HírTV helyszíni felvételei alapján a melegfelvonuláson keresztény szimbólumok is megjelentek, voltak felvonulók, akik töviskoszorúval a fejükön vettek részt a megmozduláson. 

"Miniszoknyában és magassarkú cipőben Krisztust megjeleníteni nem szimpatikus provokáció, hanem undorító dolog, súlyos sértés és tiszteletlenség." - írta közösségi oldalán Matteo Salvini. Georgia Meloni, az Olasz Testvérek elnöke úgy fogalmazott, a homofóbiának ugyan nem szabad engedni, de az ilyen és ehhez hasonló öncélú provokációk feleslegesek és károsak.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.