2022. június 3., 07:49
Frissítve: 12:11

Orbán halálán élcelődött az osztrák közszolgálati tévé vezetője. A bécsi külügy is elhatárolódik

Karl Pachner, az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) vezetője szerda este írt arról a közösségi oldalán, hogy Orbán Viktor szívinfarktust kaphatna, és így lemondhatna, a világ pedig jobb hely lenne nélküle, az orosz és a török elnök nélkül.

orbán viktor
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Pachner később visszavonta a bejegyzést, utóbb azzal magyarázkodott, hogy nem kívánta a magyar miniszterelnök halálát, félreértették a szarkasztikusnak szánt bejegyzését.

A botrányos esetet követően a magyar külügy magyarázatot várva péntek rendelte berendelte az osztrák nagykövetet.

Az Index az osztrák Kronen Zeitungra hivatkozva azt írja, az osztrák külügyi tárca is elhatárolódik a történtektől. Szerintük az újságíró bejegyzése "ízléstelen és teljesen elfogadhatatlan. Ez azonban egy privát Facebook-fiók, amelynek nincs köze Ausztria hivatalos szerveihez".

Menczer: ha valaki egy másik ember halálát kívánja, az vállalhatatlan

Ha valaki egy másik ember halálát kívánja, az vállalhatatlan, és nem lehet azzal elintézni, hogy bocsánat, nem úgy gondoltam - írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára pénteken a Facebookon.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.