2023. január 12., 14:11

Onkológiai műtététet hajtottak végre Biden feleségén

Eltávolítottak két rákos elváltozást Jill Biden szervezetéből, az egyiket az amerikai first lady jobb szeme fölötti részről, a másikat pedig a mellkasáról - közölte a Fehér Ház helyi idő szerint szerdán.

Jill Biden
Fotó: TASR/AP

Az orvosok egy harmadik elváltozást is vizsgálnak.

Kevin O'Connor, Joe Biden elnök orvosa elmondta, hogy

a vizsgálatok szerint a 71 éves Jill Biden jobb szeme feletti, illetve a mellkasán újonnan felfedezett elváltozás is bazálsejtes karcinóma.

O'Connor egyúttal arról is tájékoztatott, hogy teljesen eltávolítottak egy elváltozást a first lady bal szemhéjáról, és elküldték a szokásos mikroszkópos vizsgálatra.

A műtétet járóbeteg-ellátás keretében végezték a marylandi Bethesdában található Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központban.
Jill Biden jól van, és szerda este visszatért a Fehér Házba - mondta el a first lady sajtótitkára.

A bazálsejtes karcinóma a leggyakoribb típusú és egyben a legkönnyebben gyógyítható bőrrák, általában a bőr felszínére korlátozódik. A gyógyulási esélyek nagyon jók, főleg, ha korai stádiumban fedezik fel, egy sekély bemetszéssel könnyen eltávolítható. Ritkán okoz súlyos szövődményeket vagy válik életveszélyessé.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.