2023. november 9., 19:16

Olaf Scholz szerint szégyen az antiszemitizmus újjáéledése

Olaf Scholz felháborodását fejezte ki az utóbbi időben Németországban felerősödő antiszemita hullám miatt, és arra figyelmeztetett, hogy Berlin nem tolerálja a zsidóellenes gyűlölködést - jelentette ki a német kancellár a kristályéjszaka 85. évfordulója alkalmából.

Olaf Scholz
Fotó: Tasr/AP

Scholz az egyik olyan berlini zsinagógában emlékezett meg az 1938-as antiszemita pogromról, amelyet 85 évvel ezelőtt feldúltak a nácik. Az imaházat nemrég Molotov-koktélokkal támadták meg.

A kancellár kifejtette, hogy a zsidóság évszázadok óta a kirekesztés és a támadások célpontja, így az a tény, hogy ilyen atrocitások manapság is megtörténhetnek csak azt mutatja, hogy az egység szétesett.

Az antiszemitizmus minden formája méreg a társadalom számára, éppúgy mint az iszlamista tüntetések és megmozdulások. Mi nem toleráljuk az antiszemitizmust. Sehol

- hangsúlyozta Scholz.

Németország Izrael oldalán áll. Izraelnek minden joga megvan ahhoz, hogy megvédje magát a Hamász barbár terrorjával szemben

- mondta a kancellár hozzátéve, hogy a Soá borzalmai után szégyenteljes, hogy a mai modern Németországban ilyen újra előfordulhat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.