2021. szeptember 2., 18:56

Nőuralom Albániában?

Edi Rama albán miniszterelnök csütörtökön bemutatta új kormányát, amelyben 17 miniszteri posztból 11-et nők fognak betölteni.

Nők a kormányban
Fotó: TASR
Edi Rama

Az új kabinet összetételét még jóvá kell hagynia a tiranai parlamentnek, amely szeptember 10-én ül össze ismét. Az új kormány elfogadása azonban szinte biztosra vehető, tekintettel arra, hogy a miniszterelnök vezette Szocialista Párt (PS) az áprilisi parlamenti választások eredményeként többséggel rendelkezik a törvényhozásban.

A korábbi kabinet tisztségviselőinek többsége egyébként megtarthatta tisztségét, csak a pénzügyi, az igazságügyi, a turisztikai és a mezőgazdasági tárcák élén történtek személycserék.

Rama az április 25-i parlamenti választásokon szerezte meg sorban harmadik mandátumát, pártja, a PS 74 képviselői helyet szerzett a 140 fős törvényhozásban. A legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép Demokrata Párt (PD) második helyen végzett és most 59 képviselővel rendelkezik a parlamentben.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.