2022. június 28., 09:31

Nőtt a kremencsuki bevásárlóközpontra mért rakétacsapás halálos áldozatainak száma

Tizennyolcra nőtt a kremencsuki bevásárlóközpontra mért orosz rakétacsapás halálos áldozatainak száma - írta a kelet-ukrajnai Poltava megye vezetője, Dmitro Lunyin a Telegramon kedden.

A kremencsuki bevásárlóközpont a rakétatámadás után
Fotó: TASR

Éjszaka folytatódott a mentés és a romok eltakarítása. A csapás miatt keletkezett tüzet még hétfő este eloltották - tájékoztattak a helyi hatóságok.

A támadásban mintegy hatvanan megsebesültek. Az ukrán főügyészség közölte, hogy körülbelül negyven embert eltűntként tartanak számon.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegramon azt írta, hogy a bevásárlóközpontban több mint ezren tartózkodtak a támadás idején.

Az Amsztor nevű plázát a híradások szerint hétfő kora délután érte támadás egy Tu-22M3 nagy hatótávolságú bombázóból kilőtt Kh-22-es típusú rakétával.

A világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport (G7) tagjai németországi csúcstalálkozójukon elítélték a támadást, és háborús bűncselekménynek nevezték.

Az ártatlan civilek elleni válogatás nélküli támadások háborús bűncselekménynek minősülnek"

- szögezte le közleményében a G7, jelezve, hogy számonkérés vár Vlagyimir Putyin orosz elnökre és a felelősökre

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.