Newsmax: Balosok állhatnak a washingtoni zavargások mögött

2021. január 8., 12:26
ma7

Mélyen megdöbbentette a szerdai washingtoni eseménysorozat az amerikai Newsmax csatorna egyik műsorvezetőjét. Greg Kelly szerint az erőszakos tüntetéseknek nincs helyük egy olyan demokráciában, mint amilyen az amerikai.

Greg Kelly
Fotó: Newsmax
A Newsmax műsorvezetője Greg Kelly

Greg Kelly arról is elmélkedett, hogy tervezett akció vagy spontán megmozdulás történt. Érdekesnek találta azt is, hogy korábban több száz Donald Trump melletti tüntetést tartottak, valamennyi békés volt. Azonban a mostani erőszakba torkollott.

Rengeteg ember sétált a Capitolium környékén, én magam is láttam, mindenki békésen korzózott. Mielőtt bármi is történt volna, más csatornák hírolvasói már arról beszéltek, hogy tömegek gyűltek össze és tüntetés robbant ki. Ezek a médiumok mintha várták volna, hogy történjen már valami. Kinek lehetett érdeke az erőszak? Talán a baloldali antifa mozgalomnak?"

– tette fel a kérdést a Newsmax műsorvezető. Majd hozzátette, hogy a balliberális fősodratú sajtó tavaly nyáron sem volt korrekt, mert a BLM tüntetések nyomán kialakult erőszak miatt Donald Trumpot tette felelőssé.

A csatorna egy másik műsorvezetője is elfogadhatatlannak nevezte az erőszakot. Felháborítónak tartja továbbá, hogy szélsőséges elemek rendőrökre rontottak rá, nem tartották be a törvényeket és megrohamoztak egy ikonikus épületet. Szerinte ez a radikális csoportok sajátossága.

Visszautasítjuk az antifa és a BLM mozgalmat egyaránt, ahogy az általuk alkalmazott taktikát és a rombolást is"

– jelentett ki Sean Spicer.