2021. július 16., 15:33

Németországi áradások: Részvétét fejezte ki Áder János, és magyar segítséget ajánlott

Részvétét fejezte ki a németországi áradások áldozatai családtagjainak, valamint a károsultaknak a köztársasági elnök a német államfőnek, Frank-Walter Steinmeiernek címzett pénteki táviratában. Áder János segítséget ajánlott Németországnak.

Németország
Fotó: TASR/AP

A magyar köztársasági elnök azt írta:

mély megrendüléssel értesült a számos emberéletet követelő és óriási károkat okozó árvízről, amely  Rajna-vidék-Pfalz és Észak-Rajna-Vesztfália tartományt sújtotta.

Magyarország népe és a magam nevében ezúton fejezem ki őszinte részvétemet az áldozatok családtagjainak és együttérzésemet mindazoknak, akik a természeti katasztrófa következtében elvesztették otthonukat

- fogalmazott Áder János.

Hozzátette:

lélekben mi is ott állunk a baráti Németország népe mellett, és készen állunk arra, hogy segítséget nyújtsunk a súlyos csapás következményeinek enyhítésében.

Áder János reményét fejezte ki, hogy rövidesen megkezdődhetnek a helyreállítási munkálatok, és mint írta,bízik abban, hogy az érintett települések lakói hamarosan, a károk elhárítása után nyugalomban folytathatják életüket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.