cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2021. augusztus 10., 13:44

Nem vonatozhatnak ősztől az oltatlanok Pakisztánban

A pakisztáni hatóságok kedden bejelentették, hogy október 1-jétől nem utazhatnak vonaton azok, akik nem lesznek addig beoltva az új típusú koronavírus ellen. Iszlámábád ezzel az intézkedéssel is arra akarja ösztönözni az embereket, hogy oltassák be magukat, ugyanis a hajlandóság erre még mindig nem elégséges az országban, miközben pedig elkezdődött a járvány újabb hulláma.

koronavírus Pakisztán védőoltás
Fotó: TASR/AP

Arról nem szól a német dpa hírügynökség jelentése, hogy az autóbuszos utazásra mi vonatkozik, de azt megemlíti, hogy a földi tömegközlekedésből a vasút veszi ki a legnagyobb részt: felmérések szerint 40 millió ember utazik vonaton a 225 millió lakosú országban.

A belföldi légi közlekedésben már augusztus 1-jétől bevezették ezt az korlátozást.

Az oltás tömeges elutasításának több oka van Pakisztánban. Az egyik hogy a közösségi médiában számos poszt jelenik meg a járvánnyal kapcsolatos alaptalan összeesküvéselméletekről - írta a dpa.

A Gallup intézet még januári felmérése szerint a válaszolók 49 százaléka elutasította a koronavírus elleni oltást, mert úgy gondolta, hogy eltúlzott a fertőzésveszély. A helyzet azóta sokat változott, s egy közelmúltbeli felmérés szerint már 66 százalék lenne hajlandó beoltatni magát.

A tömeges oltás februárban kezdődött el, kezdetben lassú volt, de mostanra felgyorsult;

naponta csaknem egymillió embert oltanak be. Több mint 37 millióan már megkapták a kétadagos oltás legalább egyik adagját. A terv az, hogy az év végéig 80 millió embert beoltsanak.

A regisztrált fertőzöttek száma Pakisztánban 1 075 504, a halálos áldozatoké pedig 24 004.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.