2024. április 14., 09:10

Nem terrorcselekmény lehetett az ausztráliai bevásárlóközpontban történt ámokfutás

Nem terrorcselekmény lehetett az ausztráliai bevásárlóközpontban történt ámokfutás - közölte a helyi rendőrség vasárnap.

Hadonászott
Illusztráció
Fotó: Facebook

Egy férfi szombaton Sydney keleti külvárosában, a Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban késsel megölt hat embert, további nyolcat pedig megsebesített.

A rendvédelmi szervek által lelőtt elkövetőt időközben egy pszichés problémákkal küszködő 40 éves férfiként azonosították. Új-Dél-Wales állam rendőrsége szerint a tettes, a queenslandi Joel Cauchi indítéka nem terrorizmus lehetett.

Anthony Cooke, Új-Dél-Wales rendőrfőnökének helyettese szerint Cauchi márciusban érkezett a tagállam területére. Azt mondta, a hatóságok már beszéltek a családtagjaival, akik együttműködőek.

Cooke hangsúlyozta, egyelőre nincs semmilyen információjuk arról, hogy az elkövetőnek valamilyen különleges indítéka lett volna, vagy esetleg valamilyen ideológia hajtotta a férfit.

"Tudjuk, hogy az elkövető pszichés problémákkal küzdött" - mondta Cooke.

Hozzátette: a késeléses támadás több sérültjének - köztük egy kilenc hónapos csecsemőnek - az állapota súlyos, de stabil. Sajtóértesülések szerint a gyermek anyja is a halálos áldozatok között van.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.