2022. október 12., 10:33

NATO-főtitkár: Ha Oroszország győz, a NATO veszít

Érdekes nyilatkozatot adott Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. Az észak-atlanti védelmi szövetség első embere szerint, ha Oroszország megnyeri a háborút, az azt jelenti, a nyugati szövetségesek vesztettek.

Jens Stoltenberg
Fotó: TASR/AP

Stoltenberg fenti nyilatkozata ellenére újfent leszögezte, habár Kijev "példátlan támogatást" kap a nyugati országoktól, a NATO nem részese ennek a konfliktusnak. A tagállamok védelmi minisztereinek közös találkozójának apropóján adott interjújában Stoltenberg úgy fogalmazott, az Ukrajnának küldött fegyverszállítmányok továbbra is életbevágóak ahhoz, hogy "bebiztosítsuk", Ukrajna "megnyeri a háborút az orosz hadsereggel szemben".

Ha Putyin győz, az nem csak az ukránoknak nagy vereség, az vereség és veszélyes helyzet mindannyiunk számára

- közölte a NATO első embere.

Bár a NATO képviselői a háború kitörése óta folyamatosan azt kommunikálják, a tagállamok nem háborús felek a konfliktusban, Moszkva egyértelműen kitart álláspontja mellett, Ukrajnában a NATO vív proxy-háborút az orosz hadsereggel.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.