2021. március 31., 09:40

Migránshelyzet: tovább romlottak az állapotok Milánó külvárosában

Az elmúlt héten három késes támadás történt Milánó hírhedt útja, a Via Molise környékén. Silvia Sardone, a Liga európai parlamenti képviselője meglátogatta az elfoglalt épületeket és Milánó legveszélyesebb utcáit, ahol beszélt a migránsokkal, illetve egy videóban bemutatta, hogy milyen állapotok uralkodnak a területen.

Silvia Sardone, olasz EP-képviselő
Fotó: Europian Parliament

Silvia Sardone, a Liga európai parlamenti képviselője elítélte a sokadik bűncselekményt, ami a környéken történt. A képviselő Milánó legkritikusabb területeinek vizsgálatával foglalkozott az elmúlt időszakban.

Hétfőn este egy ideig tűz volt a Viale Molise Liberty épületegyüttesében, amelyet illegális bevándorlók foglaltak el, és valószínűleg ők is voltak a gyújtogatók. Csak a múlt héten három késes támadás volt a környéken."

– mondta Silvia Sardone.

A bűnözés szintje Milánó külterületén nagyon magas. Az állampolgárokat megrémíti az erőszak fokozódása, az intézmények elégtelen működése, és hogy a tűzoltók, illetve a mentők csak a komolyabb esetekhez vonulnak ki. Úgy tűnik, hogy a bűnözők, illetve az illegális bevándorlók gondjaira bízták ezt a környéket, akik közül sokan kábítószer-kereskedelemből élnek.

A helyzet aggasztó, de az önkormányzatot és a polgármestert nem érdeklik a környéken történtek”

– fogalmazott Silvia Sardone a közösségi oldalán, ahol azt akarta dokumentálni, hogy mi történik a Viale Molise elhagyott épületein belül. Közzétett képeket is, melyek alátámasztják a tapasztalatait.

Hétfőn reggel terepszemlét tartottam az elhagyatott épületekben. Drámai állapotokat találtam: tucatnyi, mindenféle nemzetiségű és származású bevándorló zsúfolódott össze a helyiségekben, hulladékhalmok között. Az elmúlt időszakban nem történt kilakoltatás, és az önkormányzat sem tett lépéseket a korábban kiürített épületek védelmében”

– írta Silvia Sardone.

Az EP-képviselő összegyűjtötte azoknak a vallomásait, akik bizonytalan körülmények között élnek a megszállt épületekben.

„A jelenlévők elmondták, hogy egy ideje itt vannak, és az évek során hajókkal, vagy a balkáni útvonalon jöttek Olaszországba. A hosszú folyosók mentén egész szobákat borít el a szemét, és néhány helyiségben a korábbi tűzesetek egyértelmű jelei láthatók”

– festi le az állapotokat Silvia Sardone.

Az EP-képviselő összefoglalta a látottakat:

„Mindenütt elosztók és elektromos vezetékek vannak, könnyen elektromos tűz üthet ki bármelyik helyiségben. A szociális szolgálatok pedig hetente jönnek, és meglátogatják migránsokat, illetve élelmet és ruhát osztogatnak nekik. […] Ez a törvényesség fogalma a baloldalnak? Ez a befogadási modell, amellyel a Demokrata Párt minden nap büszkélkedik? Minek kell még megtörténnie, hogy valaki beavatkozzon? Botrányos, hogy a polgármester soha nem jelent meg ezen a területen, hogy meglássa azt a zűrzavart, amelybe egyes városrészek kényszerültek a baloldal bevándorláspolitikája miatt. A milánói önkormányzat nemtörődömsége szégyen az egész városnak"

– írta a Liga európai parlamenti képviselője.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.