2022. október 30., 19:37

Megpróbált felgyújtani egy bevándorlási hivatalt, majd öngyilkos lett egy férfi Angliában

Megpróbált felgyújtani egy bevándorlási hivatalt, majd öngyilkos lett vasárnap egy férfi Angliában.

öngyilkosság
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

Szemtanúk beszámolóit idéző brit médiajelentések szerint az eset a délkelet-angliai Dover kikötővárosban történt, ahol a férfi három Molotov-koktélt dobott a bevándorlási ügyeket intéző helyi központ épületére.

A BBC közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint

a tűzoltók rövid idő alatt eloltották az épületben keletkezett kisebb tüzet.
 

A támadó egy gépkocsival érkezett a helyszínre, majd miután az épületre hajította a házilagos gyújtóeszközöket, egy közeli üzemanyagtöltő állomásra hajtott tovább, ahol öngyilkosságot követett el.

A brit belügyminisztérium szóvivője vasárnap délután közölte:

a tárca értesült az incidensről, amelynek helyszínére már kivonult a rendőrség.

A szóvivő szerint ugyanakkor egyelőre nem lenne helyénvaló további nyilatkozatok közzététele az ügyben.
Nagy-Britanniába évente több tízezren próbálnak illegálisan átjutni a kontinensről a La Manche-csatornán át, többnyire embercsempészek által szervezett csoportokban, amelyek gumicsónakokkal kelnek útra.

Tavaly novemberben 31 ember, köztük öt nő és egy gyermek a tengerbe fulladt, amikor gumicsónakkal próbáltak átkelni a Doveri-szoroson Franciaországból Angliába, és a csónak az átkelési kísérlet közben elsüllyedt.

A brit kormány ezután új, szigorú törvények előkészítésébe kezdett az illegális bevándorlás megfékezésére. Ennek alapján életfogytiglani börtönnel lesznek sújthatók azoknak a hajóknak a vezetői, amelyekkel az embercsempészek a Nagy-Britanniába illegálisan bejutni próbálókat szállítják az európai kontinensről a brit partok felé, az Európa felől illegálisan brit területre lépők pedig nem folyamodhatnak hivatalosan menedékjogért.

Ezt London azzal indokolja, hogy a brit határokat törvénysértő módon átlépők biztonságos országokon áthaladva érték el Nagy-Britanniát, és ezekben az országokban kellett volna menedékjogot kérniük.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.