2023. március 11., 10:30

Megöltek egy férfit Indiában, mert állítólag marhahús volt nála

Indiában három embert letartóztatott a rendőrség Bihar állam keleti részén, mert közük lehet egy muzulmán férfi halálához, akit azért támadtak meg, mert állítólag marhahús volt nála - jelentette be egy rendőrségi tisztségviselő szombaton.

India, tehén
Illusztrációs felvétel
Fotó: unsplash.com

Ramcsandra Tivari, a raszulpuri rendőrkapitányság vezetője telefonon elmondta, hogy az esetet követően a rendőrség három embert tartóztatott le.

Az áldozat, az 56 éves Naszím Kuresi, a hét elején hunyt el, miután megtámadta egy több mint 20 fős tömeg, amely azt gyanította, hogy marhahúst rejteget, amelynek kereskedelmét és fogyasztását a szubkontinens egyes részein tiltják a helyi hatóságok.

A rendőrség közbeavatkozott ugyan, de Kuresi még a kórházba szállítás közben meghalt.

A hinduizmus tanításai szerint a tehenek szent állatok, és Indiában gyakoriak a fizikai támadások mindazokkal szemben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a húsáért vagy a bőréért levágtak egy marhát, különösen a muzulmán kisebbségből származó személyekkel vagy az ősi indiai kasztrendszer alacsonyabb szintjein állókkal szemben.

Keményvonalas hindu csoportok már régóta követeleik a szarvasmarhavágás teljes tilalmát Indiában.

A teheneket védő egyes önjelölt hindu igazságosztó csoportok maguk igyekeznek betartatni a törvényt, amióta Narendra Modi miniszterelnök hindu nacionalista kormánya 2014-ben hivatalba lépett.

Bihar államban jelenleg egy regionális párt van kormányon, és Modi szövetségi kormánypártja, a Bharatija Dzsanata Párt ellenzékben politizál.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.