lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2024. március 15., 13:04

Megműtötték a volt cseh államfőt

Miloš Zeman volt cseh elnököt csütörtökön megműtötték egy vérrög okozta keringési zavar miatt. Erről a ČT24 televízió számolt be az X közösségi hálózaton.

Vérrög a lábában
Miloš Zeman
Fotó: TASR

Pavlína Danková, a prágai kórház szóvivője a Blesk.cz-nek elmondta, hogy az orvosok a vizsgálatok során egészségi komplikációkat találtak, és úgy döntöttek, hogy Zeman kórházba kerül.

Jiří Ovčáček, Zeman egykori szóvivője a Novinky.cz hírszerverrel közölte, hogy Zemannak körülbelül egy hetet kell a kórházban töltenie, és hogy az exelnök egészségi problémái a cukorbetegséggel állnak összefüggésben.

Zeman 2021 októberében, amikor még elnök volt, súlyos állapotban került kórházba. Több hetet töltött a kórházban, és állítólag súlyos májproblémái voltak. A szenátorok akkor orvosi jelentést kértek arról, hogy Zeman képtelen ellátni a feladatait.

Állapota azonban javult, és 48 nap után hazaengedték otthoni ápolásra. Azóta az exelnöknek táplálószondát helyeztek be, és kerekesszéket használ. Cukorbetegként neuropátiában szenved, ami súlyosan károsítja a lábaiban lévő idegeket.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.