2023. november 28., 16:48

Megmérgezték és kórházban kezelik az ukrán katonai hírszerzés vezetőjének feleségét

Nehézfémekkel mérgezték meg és kórházban kezelik az ukrán katonai hírszerzés (GUR) vezetőjének, Kirilo Budanovnak a feleségét - közölte kedden a szolgálat szóvivője.

mérgezés, méreg
Illusztrációs felvétel
Fotó: unsplash.com

Andrij Juszov megerősítette a Marianna Budanova megmérgezéséről és kórházi kezeléséről korábban megjelent sajtóinformációkat,

anélkül, hogy közölte volna, hol történt az esemény.

Kirilo Budanov a 21 hónapja zajló orosz-ukrán háború során fontos szerepet játszott több, az orosz erők ellen végrehajtott titkos műveletben. A 37 éves férfi maga is több mérgezési kísérlet célpontja volt, és egy kudarccal végződött pokolgépes merényletet is elkövettek ellene.

Az Ukrainszka Pravda című lap helyi forrásra hivatkozva azt írta, hogy

a Marianna Budanova ellen bevetett mérget valószínűleg a nő ételébe rejtették, és a GUR több munkatársát is megmérgezték.

Marianna Budanova szándékos megmérgezése egy magas rangú ukrán vezető személyiség családtagja elleni legsúlyosabb támadást jelenti az orosz-ukrán háború kezdete óta.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.