2021. augusztus 17., 15:57

Megint felcsaptak a lángok az Athén melletti erdőkben

Újabb erdőtűz pusztított kedden Görögországban, Athéntól északnyugatra tűzoltók százai küzdenek a lángokkal, egyre több faluból kell kitelepíteni az embereket.

tűz- Görögország
Fotó: TASR/AP

A helyi sajtó jelentése szerint egy kilométer hosszú tűzfal közeledik Vilia település felé. Az oltást helikopterek és repülőgépek is segítik.

A környéken hétfőn kezdtek terjedni a lángok, röviddel azután, hogy a fővárostól délkeletre is újabb erdőtűz ütötte fel a fejét.

Augusztusban több száz erdő- és bozóttűz pusztított Görögországban. A lángok gyors terjedését a szélsőséges hőség és szárazság segítette elő.

A hatóságok szerint néhány esetben gyújtogatás lehetett az erdőtüzek hátterében. Ezzel a gyanúval kedden két embert is őrizetbe vettek.

Hétfő este óta 44 új helyen észleltek lángokat. Ezeken kívül két helyen küzdenek a tűzoltók továbbra is kiterjedtebb tüzekkel: Évia szigetén és egy nemzeti park területén Athéntól északra.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.