2023. november 14., 09:59

Meghalt Donald Trump idősebb testvére, Maryanne Trump Barry, korábbi szövetségi bíró

Meghalt Donald Trump idősebb testvére, Maryanne Trump Barry, volt szövetségi bíró - közölte New York város rendőrsége.

Öccse nagyra tartotta
Maryanne Trump Barry (1937-2023)
Fotó: TASR

A 86 éves jogász holttestét hétfőn lakásában, New York belvárosában találták meg, halálának okát egyelőre vizsgálják - áll a hatósági tájékoztatóban.

Maryanne Trump Barry 2019-ben vonult vissza, mint a szövetségi fellebbezési bíróság bírája. A jogász a hetvenes években helyettes ügyész volt, majd a 80-as években Ronald Reagan elnök nevezte ki szövetségi bíróvá, a 90-es években pedig Bill Clinton elnök a szövetségi fellebbezési bíróság tagjává jelölte.

Testvérét Donald Trump 2016-ban nagyra értékelt, tiszteletre méltó bíróként jellemezte, ugyanakkor kijelentette, hogy közéleti kérdéseket illetően nem értenek egyet.

Donald Trump legidősebb fia, Donald Trump Jr. hétfőn "kemény napnak mondta" maga és családja számára a nagynénje elvesztését, akinek fiával, unokatestvérével jó barátságot ápol.

Donald Trump fia hétfőn a védelem tanújaként jelent meg az édesapja, testvére és ellene indult polgári per tárgyalásán New Yorkban, ami a Trump-vállalkozások jövőjéről is dönthet.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.