cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. július 31., 13:11

Meghalt az első koronavírusos beteg Vietnamban

Meghalt az első koronavírusos beteg Vietnamban pénteken - számolt be az állami média.

Vietnam-áldozat korona
Illusztráció
Fotó: NHAC NGUYEN/AFP

A hetvenéves férfi az ország középső részén található Hoi Anban élt, közel a turisták körében népszerű, 1,1 millió lakosú Dananghoz, ahol csaknem 100 nap után a koronavírus újra felbukkant.
A hatóságok pénteken 45 új esetet regisztráltak. Még sohasem volt ilyen magas a napi új fertőzöttek száma. A Kínával határos, 95 milliós országban 509 fertőzöttről tudni, az első esetet január végén jelentették.

Vietnam már a járvány kezdetén szigorú távolságtartási szabályokat és óvintézkedéseket vezetett be, és gyakori teszteléssel próbálta felderíteni és megfékezni a vírus terjedését. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) korábban többször dicsérte a vietnami hatóságok gyors reakcióját.

A hatóságok az elmúlt napokban lezárták Danangot, kijárási korlátozásokat rendeltek el, és megkezdték az előkészülteket egy tábori kórház felállítására. Noha egyelőre nem találták meg a danangi góc eredetét, a városban a hatóságok fokozottabban lépnek fel az illegális bevándorlók ellen. Eközben a fővárosban, Hanoiban bezárták a vendéglátó helyiségeket, és betiltották a nagy létszámú rendezvényeket. Vietnami kutatók szerint a Danangban azonosított koronavírus-törzs fertőzőbb, mint a korábbi, és vélhetően megegyezik azzal, amelyet már Bangladesben, az Egyesült Királyságban és Írországban is kimutattak.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.