2021. november 30., 14:39

Megbírságolják Görögországban a beoltatlan nyugdíjasokat

Görögország bevezeti a kötelező Covid-oltást a 60 év felettiek számára, és január közepétől havi 100 eurós bírságot szab ki, annak, aki a kötelezettséget elmulasztja, jelentette be Kiriakosz Mitsotakisz görög miniszterelnök.

koronavírus Görögország
Fotó: TASR / AP

A görög kormányfő elismerte, hogy szigorú intézkedésről van szó, de szerinte ez „életeket menthet”. A kormány egyebek mellett az omikron új változatának elterjedése miatt döntött az intézkedés bevezetése mellett, az omikront egyelőre nem regisztrálták még Görögországban.

A mediterrán országban jelenleg 520 ezer 60 év feletti beoltatlan ember él.

A kormányfő azt is elmondta, hogy a legtöbb lélegeztetőgépre kapcsolt Covid-beteg a kórházakban és a legtöbb koronavírusban elhunyt ember is ebből a korosztályból kerül ki.

A 11 milliós Görögországban jelenleg 63 százalékos az átoltottság. Görögországban az állami és magán egészségügyi intézmények alkalmazottai számára már szeptember óta kötelező a koronavírus elleni védőoltás.

Az oltás a 60 év felettiek számára január 16-ától lesz kötelező, az intézkedés be nem tartása esetén havi 100 eurós pénzbírságot küldenek automatikusan minden beoltatlannak.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.