lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2024. január 16., 09:32

Mauritiuson is ölt a Belal ciklon

Mauritiuson a legmagasabb fokú riadókészültséget rendelték el kedden a Belal ciklon miatt, amely végigsöpört a kis indiai-óceáni országon, széles körű károkat okozva, egy ember meghalt.

Veszélyes hely
Fotó: Facebook/ma7

Az 1,3 millió lakosú szigeten a riasztási fokozatot 4-esre, a maximális szintre emelték a ciklon átvonulását követően, amely korábban Réunion szigetét is elérte.

A kormány mindenkit arra utasított, hogy maradjon otthon. Kedd délig kijárási tilalom van érvényben, csak néhányan, például a mentésben dolgozók mehetnek ki. A hatóságok jelezték azt is, hogy az iskolák kedden zárva maradnak.

A szigeten több ezer ember maradt áram nélkül, a fővárosban, Port Louis-ban sok autó víz alá került, egyes esetekben a járműveket az áramlatok elsodorták. A területet hétfőn özönvízszerű esőzések és óránként több mint 100 kilométeres széllökések sújtották.

További értesítésig zárva tart a fővárosi repülőtér. A rendőrség közölte, hogy egy motoros holttestét találták meg egy elárasztott országúton, aki közúti baleset áldozata lett.

A Belal ciklon középpontja Mauritiustól mintegy 210 kilométerre dél-délkeletre van, és a helyi meteorológiai szolgálat szerint óránként mintegy 18 kilométeres sebességgel halad délkelet felé.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.