lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2023. november 4., 18:59

Matteo Salvini: Olaszországnak és a Nyugatnak nem szabad félelemben élnie

Az Európai Unió intézményei a gyűlöletkeltést finanszírozzák, és utána csodálkoznak, ha Belgiumban vagy Franciaországban embereket gyilkolnak meg - hangoztatta Matteo Salvini, a jobboldali olasz Liga párt vezetője az antiszemitizmus és a terrorizmus ellen rendezett megmozduláson Milánóban szombaton. 

Rendet csinálna az EU-ban
Matteo Salvini
Fotó: TASR

A politikus felszólalása zárta az északolasz város központjában rendezett megmozdulást, amely a Félelem nélkül, a Nyugat és a szabadságjogok védelmében címet kapta.

Matteo Salvini kijelentette, a problémát nem az iszlám vallás jelenti, hanem a vallási fanatizmus és szélsőség. "Évszázadunk legsúlyosabb problémájának az iszlamista terrorizmus számít" - mondta.

Emlékeztetett, hogy a Liga demonstrációjával egy időben palesztinbarát, "úgynevezett" rasszizmus és fasizmus elleni mozgalmak és csoportok is utcára vonultak Milánóban. "Utolsó fasiszták azok, akik most Izrael ellen menetelnek, a gyűlölet és a félelem nosztalgiájában élve" - jelentette ki a jobboldali politikus.

Arra hívta fel a "zavarodott" baloldali tüntetők figyelmét, hogy miközben hangosan hirdetik az LMBTQ-közösség tagjainak jogait, az izraeli-palesztin konfliktus esetében a szélsőséges iszlamizmusnak otthont adó országok mellett vonulnak fel, amelyek tiltják vagy halállal büntetik a melegeket, vagy eltiporják a nők jogait.

Matteo Salvini hangoztatta, hogy Gázában tíz év börtön jár a melegeknek. Az ENSZ képviselőit arra szólította fel, menjenek Teheránba tiltakozni, ahol épp egy férfit és egy nőt készülnek felakasztani házasságtörésért.

Salvini szerint a béke melletti elkötelezettséget nem az ágyúcsövekben elhelyezett virágok és az ablakokba kiakasztott békezászlók jelentik, ha ezzel egy időben "nincs bátorságod elítélni a terrorizmust".

Hozzátette, a palesztin népet "valaki" évtizedek óta túszként tartja fogva. "Ki a Hamásszal Palesztinából, ki vele Nyugatról. Ki azokkal, akik a terroristákat finanszírozzák, Olaszországban is!" - fogalmazott Salvini.

A Liga politikusa azt mondta, "hányingert kap" azoktól, akik a gyűlölet, a vérontás és az erőszak terjesztőit finanszírozzák Strasbourgból és Brüsszelből, majd elcsodálkoznak, ha megölnek egy tanárt Franciaországban vagy két svéd szurkolót Belgiumban - utalt a nemrég elkövetett terrorista merényletekre.

Hozzátette, Olaszország befogadó, szolidáris, vendégszerető ország, de "senki ne érkezzen hozzánk azzal a követeléssel, hogy megváltoztassa azt, ahogyan mi élünk, dolgozunk, szeretünk és imádkozunk".

Matteo Salvini úgy vélte, a milánói tüntetés annak bizonyítéka, hogy Olaszország és a Nyugat nem élhet félelemben, és vélemény- és szólásszabadságot akar magának a gyűlölettel, erőszakkal és a rákként terjedő antiszemitizmussal szemben.

A Liga szervezte megmozduláson felolvasták Izrael olaszországi nagykövetének üzenetét. Felszólalt egy észak-olaszországi kerámiagyárban dolgozó muzulmán munkás, aki azt hangoztatta, hogy a Hamász képviselte terrorizmusnak semmi köze az iszlámhoz. Annamaria Cisint, a Friuli Venezia Giuliában található Monfalcone polgármestere elmondta, hogy a 30 ezres városban a legmagasabb a muzulmán lakosok aránya Olaszországban. Elítélte, hogy Monfalcone utcáin burkába kényszerített arab lányok és nők sétálnak. Kijelentette, az iszlamizáció elleni küzdelem a jövőről szól Európában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.