2022. február 11., 15:57

Már több mint 110 áldozata van a Madagaszkáron végigsöprő pusztító viharoknak

Két hét alatt 111-re nőtt a halottak száma Madagaszkáron, miután két erős vihar átszelte az országot. A helyenként óránkénti 235 kilométer/órás sebességű széllökések és esőzések tovább sújtották az aszálytól szenvedő Madagaszkárt. 

Már 110-nél is több áldozat
Fotó: Twitter
Térképre vetített ciklon

Az országos katasztrófavédelmi hivatal szerint a legtöbb halottat, 87-et az ország délkeleti részéből, Ikongo körzetéből jelentették.

A Batsirai két hét leforgása alatt a második pusztító vihar volt a csaknem harmincmillió lakosú Madagaszkáron, miután az Ana ciklon 55 ember halálát okozta, és 130 ezer embert kényszerített otthona elhagyására az ország északabbra fekvő részén.

A helyenként óránkénti 235 kilométer/órás sebességű széllökések és esőzések kísérte Batsirai múlt szombat este érte el az Indiai-óceánon fekvő Madagaszkár keleti partjait, Mananjary régióban.

A szigetország déli része a ciklonok nélkül is élelmiszerhiánytól szenved a harminc év óta tapasztalt legsúlyosabb, elhúzódó aszály miatt. Az ENSZ Élelmezési Világprogramja (WFP) közölte, hogy a Batsirai tovább rontott a helyzeten, két héttel az aratás előtt rizstáblákat, gyümölcsösöket és zöldségültetvényeket pusztított el.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.