Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2022. július 27., 16:52

Majdnem összeütközött két pakisztáni utasszállító repülőgép Irán felett

Majdnem összeütközött két pakisztáni repülőgép Irán felett - közölte szerdán az iráni állami televízió.

Szerencséjük volt
Illusztráció
Fotó: Twitter/Archívum/ma7

A beszámoló szerint az eset vasárnap történt, amikor a pakisztáni légitársaság Pesavarba tartó egyik gépe az iráni légtérben engedélyt kapott, hogy alacsonyabban repüljön. A gép a süllyedés közben majdnem összeütközött egy másik pakisztáni, Dubajba tartó utasszállítóval, amely alatta repült.

A két repülőgép mindössze 300 méterrel haladt el egymás felett. A pakisztáni légitársaság szerint az iráni repülésirányítók hibája okozta az incidenst, ezért az ügy kivizsgálását kérték az illetékes iráni hatóságtól.

Az iráni vizsgálat folyamatban van, a két gép összes repülési adatát és a pilóták beszámolóit is bekérték. A pakisztáni légitársaság képviselője közölte: a baleset elkerülése annak volt köszönhető, hogy mindkét repülőgép fel volt szerelve azzal a jeladóval, amely időben figyelmezteti a pilótákat arra, ha túl közel kerül egymáshoz két jármű.

Az iráni repülési hatóság vezetője megerősítette ezt az információt, hozzátéve, hogy hasonló esetekre máskor és más országok légterében is volt már példa.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.