2020. október 7., 19:33

Líbiában halálra égettek egy nigériai migránst

Három líbiai férfi halálra égetett egy nigériai migránst Tripoliban - közölték a líbiai hatóságok szerdán.

Szudáni migránsok Líbiában
Fotó: The Arab Weekly
Szudáni migránsok Líbiában

A tripoli székhelyű nemzetközileg elismert líbiai vezetés belügyminisztériuma közölte: három gyanúsítottat őrizetbe vettek az ügyben, akik a gyanú szerint benzinnel locsolták le, majd felgyújtották áldozatukat az egyik fővárosi gyárban.

Az ENSZ egyik ügynöksége újabb, migránsok elleni értelmetlen bűncselekménynek nevezte az esetet.

Júliusban a líbiai hatóságok három szudáni férfit lőttek agyon a líbiai Homsz városában, miközben egy őrzött létesítményből próbáltak elmenekülni.

Májusban pedig egy javarészt bangladesi migránsokból álló elhurcolt harminc fős csoporttal végzett egy helyi banda a déli sivatag egyik településén.

A Moammer Kadhafi diktátor 2011-es bukása óta a káosz uralta Líbia az Európába igyekvő afrikai és arab bevándorlók egyik fő tranzitállomása. A világszervezet szerint mintegy félmillió illegális bevándorló tartózkodik az észak-afrikai ország területén, túlnyomó részük Európába akar jutni. A migránsok java részét az európai támogatással működő líbiai parti őrség fogja el és szállítja vissza az észak-afrikai ország területére.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.