2022. július 17., 10:07
Frissítve: 2022. júl. 20. 09:33

Lezuhant egy teherszállító repülőgép Görögország északnyugati részén, az utasok meghaltak - VIDEÓVAL

Lezuhant egy ukrán teherszállító repülőgép éjszaka az északnyugat-görögországi Kavalánál, a fedélzeten utazó nyolc ember meghalt - jelentették hírügynökségek vasárnap.

repülő
Fotó: TASR/AP

A tájékoztatás szerint az An-12 típusú, Nisből Ammánba tartó gép 12 tonna mérgező anyagot szállított. Jóllehet a hatóságok egyelőre nem árultak el részleteket, a helyieket arra kérték, tartsák csukva az ablakaikat, és ne kapcsolják be a légkondicionáló berendezéseket. A gépet az ukrán Meridian légiközlekedési vállalat üzemeltetette. 

Szemtanúk szerint a gép még a levegőben kigyulladt, és a becsapódás után robbanások hallatszottak.

A gép az információk szerint engedélyt kért, hogy kényszerleszállást hajtson végre a görögországi Kavala város repülőterén, de nem volt ideje befejezni a manővert.

A gép katonai lőszert szállított, más források szerint meg nem határozott "mérgező anyagokat". A tűzoltók 400 méteres körzetben lezárták a területet, hajnalban a lezárt területet kibővítették.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.