2020. április 29., 13:58

Lezárták Kenyában a világ legnagyobb menekülttáborát

A kenyai kormány a koronavírus miatti aggodalomból elrendelte a világ legnagyobb menekülttáborának lezárását az afrikai ország keleti részén található Dadaabban - számolt be egy a helyszínen tevékenykedő segélyszervezet szerdán.

Dadaab-Taylor
A világ legnagyobb menekülttábora a kenyai Dadaab, a jobb felső sarokban Philippa Crosland-Taylor, a CARE egyik vezető munkatársa
Fotó: Pinterest

A CARE nevű szervezet aggasztónak nevezte a helyzetet, mert több mint 270 ezer emberre mindössze 110 kórházi ágy jut, egyszerre pedig csupán kétezer ember helyezhető karanténba. A Szomáliához közeli táborban alacsony a személyzet száma és szűkösek az anyagi források, jelenleg csak alapvető egészségügyi ellátás zajlik.

A koronavírus megjelenése Dadaabban katasztrófa lenne"

- figyelmeztetett Philippa Crosland-Taylor, a CARE egyik vezető munkatársa. Eddig egyetlen fertőzöttet sem regisztráltak a menekülttáborban.

Dadaabon kívül az ország északnyugati részén található kakumai tábort is teljesen lezárták. Itt csaknem kétszázezren élnek. Karantént rendeltek el a főváros, Nairobi térségében, Mombasában és néhány tengerparti területen.

Uhuru Kenyatta elnök szombaton három héttel meghosszabbította az egész országra kiterjedő éjszakai kijárási tilalmat. Kenyában 374 fertőzöttje és 14 halottja van a koronavírusnak a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.