2023. július 5., 13:36

Leyen asszony megint bevásárolt, több milliót költött újabb vakcinákra

Csak reméljük, hogy ezúttal nem telefonos üzenetben adta le a megrendelést az Európai Bizottság elnök asszonya, és a nyilvánosság számára is hozzáférhető lesz a szerződés. Kérdés, hogy az ukrajnai háború és az infláció árnyékában, amely különösen az unió szegény államait húzza, valóban rendjén van-e az ilyen parttalan költekezés.

ursula von der leyen
Fotó: TASR/AP

És persze az sem elhanyagolható kérdés, hogy az új vakcinák biztonságosabbak lesznek-e a legutóbb vásároltaknál. Vagy most sem vállalja értük a gyártó a felelősséget? Tehetnénk fel a költői kérdéséket sorban egymás után, de feleletet rájuk aligha kapnánk.

Még Ursula von der Leyen asszony legutóbbi oltóanyag-vásárlását sem vizsgálták ki megfelelően, de a Politico portál már arról számol be, hogy újabb szerződéseket írtak alá. Miközben a szakértők kongatják a vészharangot, Európában a lakosság „titokzatos túlhalálozását” jegyezték fel, és napról-napra egyre komolyabb tanulmányok születnek arról, hogy a jelenlegi „vakcinák” milyen félelmetes káros hatásokat gyakorolnak az emberek egészségére és életére, a politikusoknak és a hatalmasoknak cseppet sem fáj emiatt a fejük. Egyébként is az üzlet az üzlet, és ez a fontos, írja az ereport.sk portál.

És így a Leyen asszony által vezetett Európai Bizottság szerződést írt alá négy gyógyszercéggel, és termelési kapacitásokat kötött le egy jövőbeli járvány esetére.

A megállapodásnak köszönhetően az Európai Unió évente 325 millió adag oltóanyaghoz juthat hozzá, 160 millió euró összköltségben, amit akkor is fizetnie kell, ha nincs járvány, ergo nincs szükség a vakcinára. Nagyszerű, nem?

A Bizottság a szerződést az amerikai Pfizer vállalattal, a spanyol HIPRA és CZ vakcinagyártókkal, valamint a holland Bilthoven Biologicals céggel kötötte. A szuperszerződés különféle típusú oltóanyagok gyártását tartalmazza, miközben nem határoztak meg konkrét betegséget.

A Pfizert a közelmúltban az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) arra kényszerítette, hogy statisztikai adatokat közöljön „szupervakcináinak” káros hatásairól.

A Pfizer 393 oldalas „bizalmas dokumentumára” a Conservative Review weboldal mutatott rá. A gyógyszergyártó cég már 2022. augusztus 19-éig több mint 10 ezer súlyos diagnózist rögzített.

Az amerikai CDC viszont olyan adatokat tett közzé, miszerint Amerikában a kórházak már csak a védőoltásokat kapottakkal vannak tele. S nincs ez másképp Európában sem, írja az ereport.sk.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.