2021. december 5., 10:09

Lázadók helyett civiliket lőttek le, majd továbbiakat is, amikor az áldozatok hozzátartozói tiltakoztak

Dühös falusiak felgyújtották a hadsereg járműveit tiltakozásul azt követően, hogy India északkeleti régiójában, a mianmari határ közelében a biztonsági erők több mint egy tucat embert lelőttek, mert tévesen azt hitték, hogy fegyveresek - közölte a rendőrség vasárnap.

Tévedés volt, sorry
Fotó: Facebook
Szandip Tamgadzse

Szandip M. Tamgadzse, a nágaföldi rendőrség munkatársa elmondta: hat munkást öltek meg, miközben hazafelé tartottak egy teherautóval Oting faluban, Mon kerületben. A biztonsági erők azt hitték, hogy egy olyan lázadócsoporttal van dolguk, amely érkezéséről előzőleg értesítették őket.

A hozzátartozók rátalálták a holttestekre és a biztonsági erőkhöz fordultak magyarázatért.

Ekkor a két fél között összecsapás tört ki, a biztonsági erők tagjai tüzet nyitottak, megölve további hét embert. Tizenhárom megerősített halálesetünk van"

- mondta a rendőrségi tisztviselő.

Nágaföld állam kormányzatának vezetője vizsgálatot rendelt el a szombaton történt gyilkosságok ügyében.

A lázadók gyakran átkelnek Mianmarba, azt követően, hogy támadást intéznek az indiai kormányerők ellen ezen a távoli területen.

Niamtov Koniak, egy helyi közösségi vezető szerint a megöltek szénbányászok voltak.

A kormányerők több tucatnyi etnikai lázadó csoporttal küzdenek India távoli északkeleti részén, amelyek követelései a független hazától az Indián belüli teljes autonómiáig terjednek.
 

Megosztás
Címkék