2020. augusztus 17., 11:35

Koronavírus: Egy szöuli újprotestáns kisegyház több ezer tagja került karanténba

Egy szöuli újprotestáns kisegyház több ezer tagját helyezték karantén alá, miután a közösségben megjelent a koronavírus - jelentették be hétfőn a dél-koreai hatóságok.

Dél-Korea járvány
Fotó: AFP
Illusztráció

Az új esetek hatására múlt hét végén Szöulban, illetve a várost körülvevő Kjonggi tartományban ismét szigorították a korlátozásokat, és betiltották a vallási rendezvényeket attól tartva, hogy a járvány második hulláma fenyegetheti az országot.

Eddig Dél-Koreában sikerült a vírus terjedését ellenőrzés alatt tartani kiterjedt teszteléssel és a fertőzések figyelmes nyomon követésével.

Negyedik napja száz fölött van az új esetek száma, pedig az utóbbi hetekben ez a szám 30-40 között mozgott. Február óta több mint 15 ezer embernél mutatták ki a koronavírust Dél-Koreában.

Az új fertőzések gócpontja a szöuli Szarang presbiteriánus egyházi közösség, ahol minden hatodik hívő koronavírus-tesztje pozitív lett. Az egyházhoz eddig 315 fertőzött köthető, és mintegy 3400 hívőt helyeztek karantén alá.

A hét végén a Szarang egyház vezetője volt az egyik felszólaló azon a többezres kormányellenes összejövetelen, amelyet annak ellenére rendeztek meg, hogy a hatóságok azt kérték, kerüljék a tömegrendezvényeket a vírus terjedésének veszélye miatt.

Az egészségügyi minisztérium és a szöuli hatóságok is eljárást indítottak a kisegyház vezetője ellen, akit azzal vádolnak, hogy szándékosan akadályozza a járvány elleni küzdelmet.

A koronavírus-járvány februári berobbanása idején a Sincshondzsi keresztény egyház volt a fertőzések gócpontja Tegu városban, mintegy ötezer esetet tudtak kapcsolatba hozni a vallási közösséggel.

A szekta vezetője március elején bocsánatot kért amiatt, hogy az irányítása alatt álló szervezet felelős volt a koronavírus-járvány dél-koreai elterjedésében.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.