Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2024. március 27., 09:50

Kína vizsgálatot kért Pakisztántól a kínai áldozatokat is követelő terrortámadás ügyében

Kína határozottan elítéli a kínai áldozatokat is követelő keddi pakisztáni terrortámadást, és arra kéri Pakisztánt, hogy a lehető leghamarabb alaposan vizsgálja ki az esetet - nyilatkozta a kínai külügyminisztérium szóvivője szerdán.

Beludzsok
Fotó: MTI/AP

Elmondta, hogy március 26-án, helyi idő szerint 13 óra körül öt kínai és egy pakisztáni állampolgár halt meg egy terrortámadásban, amelyet egy Dasszu vízerőmű-projekten dolgozó kínai vállalat konvoja ellen követtek el Khiber Pakhtunkva tartományban.

Mély részvétünket fejezzük ki a gyászoló családoknak"

- mondta a szóvivő, hozzátéve: Kína arra kéri Pakisztánt, hogy fogja el az elkövetőket és állítsa őket bíróság elé.

Egyúttal arra kérjük Pakisztánt, hogy tegyen hatékony intézkedéseket a pakisztáni kínai állampolgárok, projektek és intézmények biztonságának és védelmének biztosítására"

- jelentette ki.

A kínai-pakisztáni együttműködés aláásására irányuló bármilyen kísérlet soha nem lesz sikeres. Kína ellenzi a terrorizmus minden formáját, és teljes mértékben támogatja Pakisztánt a terrorizmus elleni küzdelemben. Kína még határozottabban együtt fog működni Pakisztánnal annak érdekében, hogy teljes mértékben biztosítsa a pakisztáni kínai állampolgárok, projektek és intézmények biztonságát"

- tette hozzá a szóvivő.

Kedden délután Sehbaz Sarif pakisztáni miniszterelnök is látogatást tett a pakisztáni kínai nagykövetségen, hogy részvétét és együttérzését fejezze ki az elhunytak családjainak és a kínai kormánynak.

A miniszterelnök is elítélte a támadást, és kijelentette, hogy a terroristák "aljas erőfeszítései, amelyekkel a pakisztáni-kínai barátságot akarják megkárosítani, soha nem lesznek sikeresek".

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.