2024. január 10., 09:49

Kim Dzsong Un: Habozás nélkül megsemmisítjük Dél-Koreát

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerint az ország fő ellensége Dél-Korea, és nem áll szándékában a Korea-közi háború elkerülése - közölte szerdán az északi állami média.

Kim Dzsong Un
Fotó: TASR/AP
Ha Dél-Korea megpróbálja bevetni a fegyveres erőket a KNDK ellen vagy fenyegeti a szuverenitását és biztonságát, és lehetőség adódik rá, habozás nélkül megsemmisítjük Dél-Koreát úgy, hogy minden kézzelfogható eszközt és erőt mozgósítunk

- mondta Kim a KCNA észak-koreai állami hírügynökség szerint.

A "dél-koreai klán" a legfőbb ellenségünk, ezért a KNDK-nak az ellenséges állammal fenntartott kapcsolataiban mindenekelőtt prioritásként kell kezelnie az önvédelmi képességek és az atomháborús elrettentő katonai erők megerősítését - jelentette ki Kim, hozzátéve, hogy

nem fog egyoldalú háborút indítani, ugyanakkor nincs szándékában elkerülni a háborút.

Mindeközben Kim hétfőn és kedden hadianyag-gyárakban tett látogatást, és elégedettségét fejezte ki, amiért az üzemek új típusú fegyvereket és felszereléseket fejlesztettek, és elrendelte, hogy szigorúbban fokozzák az ország háborús felkészültségét - közölte a KCNA.

Kim korábban, az év végi párttalálkozón kijelentette, hogy a Korea-közi kapcsolat két egymással ellenséges nemzet kapcsolata, és nincs értelme a megbékélésnek és az esetleges egyesülésnek Dél-Koreával.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.