2024. május 23., 09:58

Kilenc ember halt meg Mexikóban egy elnökjelölt kampányrendezvényén

Kilenc ember, köztük egy gyermek meghalt, és több mint 60-an megsérültek, amikor összeomlott annak a színpadnak a szerkezete, amelyen a mexikói elnökválasztás egyik jelöltje lépett fel. Az ügynökségek szerint a baleset helyszínéül szolgáló Nuevo León állam kormányzója tette a bejelentést.

Tragédia
Fotó: TASR/AP

Abban a pillanatban Jorge Álvarez Máynez elnökjelölt a színpadon beszélt a tömeghez, és az AP szerint menekülnie kellett az összeomló építmény elől. Később azt mondta, hogy orvosi ellátást kért, és jól van. A mexikói hatóságok korábban öt halálos áldozatról és 15 sérültről számoltak be, a legfrissebb adatok szerint a halálos áldozatok száma kilenc, a sérülteké pedig 63 fő.

A baleset helyi idő szerint szerda este történt a Monterrey külvárosában lévő San Pedro Garza García településen. Az építmény egy erős széllökés miatt omlott össze - írja az AP.  A hatóságok szerint emberek rekedtek alatta. Katonák és rendőrök ezután avatkoztak be a parkban, ahol a rendezvény zajlott.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.