2022. november 20., 09:54

Kijevbe látogatott az új-zélandi védelmi miniszter

Kijevbe látogatott az új-zélandi védelmi miniszter, aki védelmi kérdésekről egyeztetett ukrán kollégájával - jelentette be vasárnap az új-zélandi kormány.

Messziről jött, neki semmi sem drága
Fotó: Wikipédia
Olekszij Reznyikov - Peeni Henare

Olekszij Reznyikovval tartott egyeztetése után Peeni Henare közleményben arról tájékoztatott, a felek megállapodtak, hogy Új-Zéland 2023 júliusáig meghosszabbítja az ukrán katonák Egyesült Királyságban történő kiképzését támogató programját.

Henare hangsúlyozta, hogy látogatását "üzenetnek szánja", és hozzátette: Wellington Ukrajna iráni elkötelezettsége megingathatatlan.

Új-Zéland a múlt héten jelentette be, hogy további 66 honvédségi alkalmazottat küld az Egyesült Királyságba, hogy segítsenek az ukrán katonák kiképzésében.

A háború kezdete óta Wellington több mint 1200 orosz természetes és jogi személyt helyezett szankciós listára és több mint 60 millió új-zélandi dollár támogatást küldött Ukrajnának.

Henare Lengyelországba is ellátogatott, ahol ottani partnerével, Mariusz Blaszczakkal találkozott, és kifejezte együttérzését a kedden történt kelet-lengyelországi rakétaincidens miatt, amelyben két ember meghalt.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.