2021. november 11., 10:08

Két beteg meghalt egy romániai kórháztűzben

Két koronavírusos beteg meghalt csütörtök hajnalban a dél-romániai Ploiesti járványkórházában kiütött tűzben - közölte az Agerpres hírügynökség.

kórház
képünk illusztráció
Fotó: TASR/AP

A tűz hajnali negyed ötkor lángolt fel a kórház egyik földszinti kórtermében, és nem terjedt át más termekre. A helyszínre riasztott tűzoltók gyorsan eloltották a lángokat,

a kórterem két idős betegének az életét azonban nem tudták megmenteni.

A tűzben egy ápoló is megsérült, testfelülete 40 százalékán szenvedett égési sebeket. A járványkórházból 18 beteget egy másik ploiesti kórházba szállítottak át, az ápolót bukaresti kórházba vitték.

Az országban az utóbbi évben négy másik tragédia is történt a Covid-kórházakban. Tavaly novemberben a kelet-romániai Karácsonkő (Piatra Neamt) koronavírusos betegeket ápoló kórházának intenzív osztálya gyulladt ki:

akkor tízen életüket vesztették.

Idén januárban a bukaresti Matei Bals járványkórház koronavírus osztályának egyik kórtermében keletkezett tűz, amelyben négy beteg vesztette életét.

Áprilisban oxigénellátás nélkül maradt a bukaresti Victor Babes járványkórház udvarán egy konténerben kialakított intenzív terápiás Covid-részleg, és emiatt három súlyos állapotban lévő koronavírusos páciens meghalt.

Októberben a konstancai járványkórház intenzív osztályán keletkezett tűz, hét beteg halálát okozva.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.