2021. május 28., 13:46
Frissítve: 08:18

Késsel támadt egy rendőrnőre egy férfi

Késsel támadt pénteken egy rendőrnőre egy férfi a nyugat-franciaországi Nantes-hoz közeli La Chapelle-sur-Erdre rendőrőrsén - közölte a helyi csendőrség. A nő súlyosan megsebesült a lábán, de nincs életveszélyben, kórházban ápolják. A támadó elvette a rendőrnő fegyverét, és elmenekült a helyszínről, a rendőrség nagy erőkkel keresi.

kés szúrás
Fotó: TASR/AP
Képünk illusztráció.

A BFM hírtelevízió értesülése szerint a támadás délelőtt 10 órakor történt a település rendőrségének egyik irodájában, ahol a támadó többször megszúrta a rendőrnőt a karján.

A támadásnak nem voltak szemtanúi. Az elkövető személyazonossága és indítékai egyelőre nem ismertek.

Az elkövető a támadást követően elvette a rendőrnő fegyverét, és gépkocsival elmenekült a helyszínről. Az autót később a településen megtalálták, de a fegyveres gyanúsított továbbra is szökésben van.

Az elkövetőt a nantes-i csendőrség több száz tagja keresi. A hatóságok arra kérték a helyieket, hogy zárkózzanak be lakóhelyükre, miután a keresett személy veszélyes.

A legfrissebb információk szerint a nantes-i bűnözőt elfogták. Kiderült, hogy muszlim terroristagyanú miatt nyilvántartott férfiről van szó. Miközben elfogták, a bűnöző két rendőrbe belelőtt. Ők súlyosan megsérültek, a többször megszúrt rendőrnő élet és halál között van. Később az is kiderült, hogy tűzharc volt a rendőrök és a bűnözők között, és a bűnözőt végül agyonlőtték.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.