2023. december 3., 08:40

Késsel támadt egy férfi járókelőkre Párizsban

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah akbar". Rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították és a helyszínen őrizetbe vették - közölte Gérald Darmanin belügyminiszter.

Francia rendőrség

Az elkövető 26 éves, Párizs egyik elegáns elővárosában, Neuilly-sur-Seine-ben született francia állampolgár, pszichológiai problémákkal küzd, radikális iszlamista nézetei miatt szerepel a titkosszolgálatoknak az állambiztonságra veszélyes személyekről vezetett nyilvántartásában. Még 2016-ban négy évre elítélték egy merényletterv miatt, szabadulása óta a titkosszolgálatok megfigyelése alatt állt - mondta a helyszínen a belügyminiszter.

A támadás áldozata egy német állampolgárságú férfi. A rendőrség szerint a letartóztatásakor a merénylő közölte: nem bírta elviselni, hogy muzulmánokat ölnek szerte a világon.

"A rendőrség bátran feltartóztatott egy merénylőt, aki járókelőkre támadt Párizsban, a Quai de Grenelle környékén. Egy ember meghalt, egy sérültet pedig a tűzoltók láttak el. Kérem, hogy kerüljék el a környéket!" - írta korábban a tárcavezető az X-en.

Az ügyben a párizsi ügyészség megbízásából a bűnügyi rendőrség gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt indított vizsgálatot, a terrorelhárítási ügyészség egyelőre nem foglalkozik az esettel.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.