2023. május 4., 09:24

Késeléses támadás történt egy berlini iskolában

Késsel megsebesített két kislányt egy késes támadó szerdán Berlin Neukölln kerületének egyik protestáns iskolájában - közölte a német rendőrség.

német támadás
Fotó: TASR/AP

A hét- és nyolcéves áldozatok egyike életveszélyes, a másik súlyos sebet kapott. A 39 éves gyanúsítottat a rendőrség a helyszínen őrizetbe vette és a kést is lefoglalták.

Egyelőre nem világos, hogy a férfi ismerte-e áldozatait, illetve mi volt tettének pontos indítéka, bár úgy tartják, hogy a késelésnek nem volt politikai vagy vallási háttere. A berlini városvezetés szerint egyedül cselekedett, nem voltak tettestársai. 

A Berliner Zeitung című lap tudni véli, hogy nem volt semmilyen kapcsolata áldozataival a tettesnek, akinél elmebajra utaló jeleket tapasztaltak. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg ezeket az értesüléseket.

Kai Wegner berlini polgármester döbbenetének adott hangot Twitter-oldalán "a felfoghatatlan tett" kapcsán. "Gondolatban a két sebesült lánnyal vagyok ezekben a nehéz órákban" - írta mikroblogján.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.