2023. december 13., 09:49

Joe Biden az izraeli kormány átalakítását tartja szükségesnek

Joe Biden amerikai elnök szerint szükség lenne az izraeli kormány átalakítására annak érdekében, hogy ne forduljon el a zsidó államtól a világ. A politikus erről kedden beszélt egy washingtoni kampányeseményen.

Joe Biden
Fotó: TASR/AP

Joe Biden a demokrata párt pénzügyi támogatói előtt tartott beszédében kifejtette, hogy a jelenlegi Izrael történetének legkonzervatívabb kormánya, hozzátéve, ez a kabinet nem akar kétállami megoldást az izraeli-palesztin konfliktus lezárásaként.

Joe Biden úgy fogalmazott, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek kemény döntést kell hoznia, amit azzal támasztott alá, hogy Izrael a válogatás nélküli bombatámadások miatt kezdi elveszíteni a világ támogatását.

Megjegyezte, hogy az izraeli kormányfőnek meg kell erősítenie és változtatnia kormányát annak érdekében, hogy képes legyen hosszú távú megoldást találni az izraeli-palesztin konfliktusra.

Joe Biden hétfőn a zsidó közösség tagjai számára a Hanuka alkalmából tartott fogadáson azt mondta, hogy az Egyesült Államok folytatja Izrael katonai támogatását, amíg "meg nem szabadul a Hamásztól", de hozzátette, hogy Izraelnek nagyon óvatosnak kell lennie ebben, mert "a világ közvéleménye egyik napról a másikra meg tud változni", amit nem szabad hagyni megtörténni.

Az elnök határozottan elítélte az Izrael és Hamász közötti háború miatt erősödő antiszemitizmust.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.