2022. július 24., 10:28

Joe Biden amerikai elnök Covid-19 fertőzését valószínűleg az omikron BA.5 változat okozta

Joe Biden amerikai elnök Covid-19 fertőzését valószínűleg az omikron BA.5 variánsa okozta - közölte orvosa szombaton.

Joe Biden
Fotó: TASR/AP

Biden tünetei csillapodnak, torokfájás, orrfolyás, laza köhögés és testfájdalmak jelentkeznek - számolt be Kevin O'Connor a Fehér Háznak küldött feljegyzésében, miután az előzetes laboratóriumi eredmények megérkeztek.

A hangja továbbra is mély"

- mondta O'Connor. "Pulzusa, vérnyomása, légzésszáma és testhőmérséklete teljesen normális.  Oxigéntelítettsége továbbra is kiváló. A tüdeje ugyancsak tiszta".

A 79 éves Biden jól tűri a kezelést, és O'Connor szerint továbbra is szedi a Pfizer által gyártott Paxlovidot, egy vírusellenes gyógyszert, amelyet a Covid-19-es betegek kapnak.

A Fehér Ház csütörtök reggel jelentette be, hogy Biden koronavírus fertőzött lett. Jelenleg karanténban van a Fehér Házban, és továbbra is ellátja feladatait.

 A BA.5 az omikron alváltozata, az új fertőzések legalább 75 százalékáért felelős az Egyesült Államokban.

A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint az Egyesült Államokban a koronavírus megbetegedések száma meghaladta a 90 milliót, és több mint 1 millió ember haláláért felelős.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.