2024. április 14., 10:42

Iráni drón- és rakétatámadás - Videokonferenciát tartanak a G7 vezetői

A hét legfejlettebb ipari ország (G7) állam- és kormányfői vasárnap kora délután videokonferenciát tartanak "az Izrael elleni iráni támadás megvitatására" - jelentette be az olasz kormány, amely jelenleg az ipari országok e csoportjának elnöke.

G7
Képünk illusztráció
Fotó: TASR/AP

"A G7-ek olasz elnöksége ma kora délutánra videokonferenciát hívott össze a vezetők szintjén" - áll a római kormány rövid közleményében.
A G7-hez Olaszországon kívül az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és Japán tartozik.
A rendkívüli csúcstalálkozóra azt követően került sor, hogy Irán az éjszaka folyamán több mint 200 drónt és rakétát indított Izrael ellen, válaszul a damaszkuszi konzulátusát ért izraeli támadásra.

Ezt a példátlan közvetlen iráni támadást azonban az izraeli hadsereg szerint "meghiúsították".

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart vasárnap, amelyen Antonio Guterres, a világszervezet vetője elítéli a "súlyos eszkalációt".

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.