2022. július 15., 19:35

Irán biztosította Ukrajnát, hogy nem fog drónokat szállítani Oroszországnak

Hosszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter pénteken arról biztosította Ukrajnát, hogy a teheráni vezetés nem fog drónokat szállítani Oroszországnak.

Amerikai kavarás?
Dmitro Kuleba - Hosszein Amirabdollahián
Fotó: Tasr/Wikipedia/ma7
Az erre vonatkozó amerikai állítások alaptalanok voltak, és inkább minősíthetők Joe Biden amerikai elnök Izraelben tett útja előtti propagandafogásnak"

- mondta Amirabdollahián ukrán hivatali partnerével, Dmitro Kulebával folytatott beszélgetésében. Az iráni diplomácia vezetője, akit az IRNA helyi hírügynökség idézett, mindemellett hangsúlyozta, hogy Teherán mindig is diplomáciai megoldást sürgetett az ukrajnai válság rendezésére.

Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó hétfőn arra hívta fel a figyelmet, hogy értesüléseik szerint Irán több száz drónt küldhet Oroszországnak, köztük olyanokat, amelyek fegyverrel is felszerelhetők. Hozzátette, hogy Irán már július közepétől megkezdheti az orosz erők kiképzését ezeknek a drónoknak a használatára.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.