2022. augusztus 29., 12:05

Így kell ezt csinálni! Ausztriában megkezdték az 500 eurós inflációellenes bónusz kifizetését

A szomszédos Ausztriában az átlagbér a szlovákiai csaknem négyszerese, 4540 euró, de ennek ellenére az ottani kormány minden polgárnak 500 eurós inflációs bónuszt fizet. Az első szerencsések a napokban jutnak hozzá a pénzhez.

pénz euró
Fotó: unsplash.com

A „sógoroknál” eredetileg október elsején akarták kifizetni ezt a lakosságsegítő bónuszt – a drága energiaárak kompenzálásaként. A kormány azonban úgy döntött, már augusztus és szeptember fordulóján „meglepi ” vele polgárait.

Az első véletlenszerűen kiválasztott 300 ezer személy a napokban megkapja, vagy már meg is kapta a pénzt, tájékoztatott az oe24 portál.

Minden, Ausztriában állandó lakhellyel rendelkező felnőtt ember megkapja az 500 eurót, a 18 éves kor alatti gyermekek pedig 250-et.

Még ha nyomás alatt is vagyunk, előbb fizetjük ki a juttatást, mint terveztük. Mindig is hangoztattam, a kormány mindent megtesz azért, hogy ezekben a nehéz időkben segítsen az embereknek”

– mondta Karl Nehammer osztrák kancellár.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.