2022. június 20., 12:16

Hétfőn egyetlen repülőgép sem indul Brüsszelből

A belga közlekedési dolgozók általános, országos sztrájkjában résztvevő biztonsági személyzet jelentős részének munkabeszüntetése miatt hétfőn nem indul egyetlen repülőgép sem a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtérről - közölte a légikikötő internetes felületén hétfőn.

repülőgép
Fotó: TASR/AP

Minden járatot, köztük a budapesti repülőgépek indítását is törölték. A repültér arra kérte az utasokat, hogy

ne menjenek ki a repülőtérre, és már meglévő jegyüket foglalják át egy másik napon induló járatra.

Közölték továbbá, a légikikötő csak nagyon korlátozott számban fogad járatokat. A Budapestről induló hétfői járatokat mind törölték.

A La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap hétfői száma szerint több közlekedési ágazat dolgozóinak szakszervezete hirdetett sztrájkot hétfőn. A részleges, vagy teljes munkabeszüntetés miatt korlátozott vagy teljesen leállt az országos tömegközlekedés.

A  szakszervezetek béremelést követelnek és a bérekről szóló 1996-os törvény felülvizsgálatát sürgetik. A munkavállalók képviselői megoldásokat várnak továbbá az energiaárak leszorítására, a minimálbér emelésére és a munkáltatói hozzájárulás növelésére az utazási költségekhez.

A szakszervezetek felvonulást is szerveztek hétfőn, amely délelőtt 11 órakor indul a brüsszeli Északi pályaudvarról

- közötlék.

A napilap végezetül közölte: a zaventemi repülőtér leállása miatt a főként fapados járatokat fogadó Charleroi reptéren is fennakadások várhatók. A beszámoló szerint a belga nemzeti légitársaság, a Brussels Airlines személyzete háromnapos sztrájkot hirdetett csütörtöktől szombatig. A munkabeszüntetés a légitársaság valamennyi járatát érintheti.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.