2022. október 17., 10:52

Gyilkos tűz az iráni börtönben

Nyolcra emelkedett az iráni Evin börtönben a hét végén kitört tűzvész halottainak száma - jelentette az iráni igazságügyi minisztérium.

Szándékos gyújtogatás?
Börtöntűz
Fotó: YouTube

A tárcához közeli Mizan hírügynökség azt közölte, hogy több, a börtönből súlyos sérülésekkel kimenekített ember - akiket korábban rablással kapcsolatos bűncselekmények miatt ítéltek börtönbüntetésre - a kórházban halt meg.

A félhivatalos Fársz hírügynökség úgy tudja, hat sérültet még mindig kórházban ápolnak.

A szombaton kitört és néhány órával később eloltott tűz a hatóságok szerint "banditák okozta szándékos gyújtogatás" volt. A lángok a büntetésvégrehajtási intézet egy varrodájában csaptak fel, miután több elítélt összetűzött, majd zavargások törtek ki.

Szemtanúk szerint mielőtt felcsaptak a lángok, több robbanást lehetett hallani.

Noha az internetre felkerült képsorokon tűzharc is látható, a hivatalos tájékoztatás szerint "nincs szó fogolylázadásról".

Az állami média szerint egyetlen rab sem szökött meg.

A hírhedt létesítményben számos politikai foglyot és aktivistát őriznek, egyebek között a szeptember közepén kitört tömegtüntetések több résztvevőjét, valamint kettős állampolgárokat is.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.