Ferenc pápa az oltóanyagok szabadalmának felfüggesztése mellett tette le voksát

2021. május 8., 20:44
ma7 | MTI

Ferenc pápa a koronavírus elleni oltóanyagok szabadalmának felfüggesztése mellett foglalt állást szombaton.

Ferenc pápa
Fotó: TASR/AP
Archív felvétel

Mindenki számára biztosítani kell, hogy hozzáférhessen a vakcinához - mondta a katolikus egyházfő a Vax Live nevű jótékonysági koncert nézőihez címzett videóüzenetében.

A koncert célja, hogy megünnepelje a reményt, amelyet a koronavírus elleni vakcinák jelentenek az emberek számára, és támogassa az oltóanyagok eljuttatását a rászorulókhoz.

A koncertet május 2-án vették fel a Los Angeles-i SoFi stadionban, és vasárnaptól tekinthető meg több felületen.

Üzenetében Ferenc pápa kiemelte: a társadalomnak olyan gyógyírra van szüksége, amely nemcsak a tüneteket, hanem a baj gyökereit is kezelésbe veszi.

A beteg gyökerek közé tartozik az individualizmus vírusa, amely közönyössé teszi az embereket mások szenvedésével szemben - hívta fel a figyelmet.

Ennek a vírusnak az egyik variánsa a nacionalizmus, amely megakadályozza például az oltóanyagok nemzetközi elosztását. Egy másik variánsa az, amikor a piac vagy a szellemi tulajdon törvényeit feljebbvalónak tartjuk a szeretet és az emberiség egészségének törvényeinél"

- tette hozzá.

A katolikus egyházfő - mint korábban már többször - egy "befogadó, igazságos és fenntartható gazdasági modell" szükségességét hangsúlyozta.

A világjárvány mindannyiunkat válságba taszított, de nem szabad elfelejtenünk, hogy nem leszünk már ugyanazok, mint a krízis előtt"

- mutatott rá.

"Vagy jobban, vagy rosszabbul jövünk ki belőle" - tette hozzá.

Kövesse facebook oldalunkat is!