2023. november 1., 14:32

Felrobbanthatják a német kormányt a liberálisok

A Magyar Nemzet számol be arról, hogy a német kormánykoalíció legkisebb pártja, az FDP fontolgatja, hogy kilép a szövetségi kormányból.

Amúgy is rosszul áll az FDP
Christian Lindner
Fotó: Facebook/Lindner

A cikk szerzője arra az interjúra hivatkozik, amelyet a liberálisok elnöke, Christian Lindner pénzügyminiszter adott a Rheinische Post című lapnak.

Eljöhet az a pont, amikor azt mondom: jobb nem kormányozni, mint rosszul kormányozni"

- mondta Lindner.

A Magyar Nemzet emlékeztet rá, hogy Lindner egy hasonló mondatával már 2017-ben is óriási káoszt okozott, akkor hetekig tartó tárgyalások után meghiúsultak a Kereszténydemokraták és a Keresztényszocialisták pártszövetsége (CDU/CSU), a Zöldek és az FDP közötti koalíciós tárgyalások.

A 44 éves politikus aggodalmát fejezte ki Németország jövőjével kapcsolatban is. 

Az ország politikai stabilitása kérdéses. Az FDP ezt a stabilitást, valamint a jólétet és a liberalizmust képviseli. Ezeket az értékeket természetesnek venni átkozottul veszélyes"

- figyelmeztetett a pénzügyminiszter.

Nemrég már felröppent egyszer a kilépés lehetősége, de akkor még csak annyiról volt szó, hogy a párton belül alakult mozgalom azt forszírozza, hogy a párt hagyja el a koalíciót, felrobbantva ezzel a kormányt Németországban. Christian Lindner egyébként az interjú során kitért az országban zajló Izrael-ellenes tüntetésekre is.

Aki terrorszervezetekkel szimpatizál, aki erőszakos cselekményeket dicsőít az utcáinkon, annak a jogállam részéről következményekkel kell számolnia"

– mondta, és hozzátette, hogy aki antiszemita beállítottságú, annak nem szabadna német okmányokat adni.

Németországban nem csitulnak a palesztinpárti és Izrael-ellenes megmozdulások, amelyek gyakran erőszakba torkollnak, a tüntetők rendszeresen összetűzésbe kerülnek a rendőrökkel.

A tömegtüntetéseken gyakran előkerülnek a tálibokat és az al-Kaida terrorszervezetet támogató feliratok és zászlók is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.