2024. április 20., 09:15
Frissítve: ápr. 20. 14:19

Felgyújtotta magát egy férfi a New York-i bíróság előtt, ahol Donald Trump büntetőpere zajlik, sérüléseibe belehalt

Belehalt sérüléseibe az a férfi, aki felgyújtotta magát a Donald Trump volt amerikai elnök elleni büntetőper helyszínéül szolgáló bíróság épülete előtt.

 

Collect Pond park - New York
A New yorki Collect Pond park, ahol egy férfi felgyújtotta magát a bíróság előtt.
Fotó: wikimedia

Az erről szóló médiaértesüléseket a rendőrség is megerősítette, de részleteket nem közölt.


Médiaértesülések szerint a férfi folyadékkal leöntötte és felgyújtotta magát a bíróság előtti Collect Pond parkban, ahol a korábbi elnök hívei és ellenfelei gyűltek össze. A helyszínen tartózkodó emberek segítségért kiáltottak és maguk is megpróbálták eloltani az égő embert, akit végül a rendőrök mentettek meg. A lángok eloltása után a férfit kórházba szállították.

Az önégetés indoka egyelőre ismeretlen, és a férfi állapotáról sem tudni semmit.
Az incidens röviddel az után történt, hogy megtörtént az esküdtszék tagjainak kiválasztása.


New Yorkban Alvin Bragg, a demokrata párt színeiben megválasztott kerületi ügyész emelt vádat Donald Trump ellen egy évvel ezelőtt. A vád szerint a volt elnök törvénybe ütköző módon kampányköltségként tüntetett fel még 2016-os választási kampánya idején egy nagyobb összegű kifizetést, amelyet többek között egy korábbi felnőttfilmes színésznőnek szántak annak fejében, hogy ne beszéljen a nyilvánosság előtt arról, hogy a 2000-es évek elején ismerte az akkor üzletemberként tevékenykedő Donald Trumpot.


A vádiratban 34 rendbeli bűncselekmény szerepel, ami súlyos börtönnel büntethető.
A per tárgyalása hétfőn azután indulhatott meg, hogy a New York-i fellebbviteli bíróság a múlt héten elutasította a halasztásra vonatkozó kérelmet, amelyet Donald Trump jogi képviselői nyújtottak be.
A tárgyalás várhatóan több hétig tart, és elsőfokú ítélet követi.
A volt elnök ellen összesen négy ügyben indult bűnvádi eljárás, kettő szövetségi állami hatáskörben, kettő pedig szövetségi vádemelésként.

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.