2020. december 24., 15:09

Felgyógyult Emmanuel Macron, kikerült a karanténból

Már tünetmentes Emmanuel Macron francia elnök, akinek a koronavírustesztje december 17-én pozitív lett, ezért véget vetnek egészségügyi elszigetelésének - közölte az Elysée-palota csütörtökön.

Emmanuel Macron álmai
Fotó: Hector Retamal/AFP
Emmanuel Macron francia elnök nagyravágyó terveket szövöget

Az államfő múlt csütörtökön vonult karanténba a Versailles közelében lévő La Lanterne hivatalos elnöki rezidencián.

Macron feltehetően az európai állam- és kormányfők múlt heti brüsszeli csúcstalálkozóján fertőződött meg, ahol mintegy húsz órát töltött tárgyalásokkal.

Betegségének bejelentése miatt számos politikai vezető, köztük Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök, Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, Alexander De Croo belga miniszterelnök és Antonio Costa portugál kormányfő vonult önkéntes karanténba.

Macront köhögés, láz és testi fájdalmak kínozták. Betegsége ellenére távmunkában képes volt foglalkozni aktuális belpolitikai kérdésekkel, tanácsokat adni, továbbá megbeszélésekbe bekapcsolódni.

Nem derült ki, hogy az államfő visszatért-e már a Párizsba, az Elysée-palotába, és az sem, hogy hol szándékozik eltölteni a karácsonyi ünnepeket.

A közleményben Macron boldog ünnepeket kívánt a franciáknak. A járvány fényében egyben hangsúlyozta a távolságtartás és a kapcsolattartás korlátozásának fontosságát ahhoz, hogy néhány órára megteremtődjön a karácsonyi hangulat.

A koronavírus-járvány továbbra is vészesen terjed Franciaországban, az elmúlt napokban a hatóságok napi 12-18 ezer közötti esetszámokat regisztráltak, sok szakember attól tart, hogy az év végi ünnepek után ezek a számok tovább emelkednek.
Megosztás
Címkék