2021. január 30., 20:00

Felfüggesztette Spanyolország harmadik legnépszerűbb pártjának fiókját a Twitter

A Twitter a héten felfüggesztette a VOX spanyol politikai párt fiókját, miután az új kampányt indított az iszlamizáció visszaszorítására.

Santiago Abascal
Fotó: emprendedores.es
Santiago Abascal, a VOX vezetője

Az ország harmadik legnépszerűbb politikai szereplőjének a fiókját ideiglenesen korlátozták, mert állítólag megsértette a Twitter szabályait. Az oldalon az elmúlt időszakban beszámoltak a Kanári-szigeteken és Katalóniában folyó bűnözésről, valamint a migránsok által elkövetett bűncselekmények elterjedéséről.

A párt vezetője, Santiago Abascal a tiltással kapcsolatosan megjegyezte, hogy a Twitter „a demokratikus államok funkcióit bitorolja és alapjogokat korlátoz” 

továbbá hozzátette, hogy: „spanyolok millióinak szabadságát és a demokráciát korlátozzák”.

Ma a Twiter az erőszakosok és a manipulátorok játékát űzi. Miközben egyesek szó szerint megköveznek minket, mások démonizálnak, manipulálnak minket, a Twitter elhallgattat bennünket, így nem tudunk védekezni”

– mondta Abascal. A felfüggesztés előtt a Vox többet között a Kanári-szigetek ügyével foglalkozott, ahol tavaly jelentősen megnőtt az illegális migránsok száma, a spanyol belügyminisztérium statisztikája szerint több mint 8000-en érkeztek csak novemberben.

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.